Kezdőlap
Kapcsolatfelvétel
Oldaltérkép
Könyvtárunkról
Hírek, Újdonságok
Katalógus
Elérhetőségünk
Szolgáltatásaink
Kép és videó galéria
Olvasói fórum
Tudásexpó-Expressz
Kapcsolatfelvétel
Nyitvatartás
Szombathelyi SIKER Könyvtár
2021. július. 25.
Névnap: Kristóf, Jakab


Hírlevél
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Szavazás
Meg van elégedve rendezvényeinkkel?
Igen
Általában igen
Egyáltalán nem
www.ysolutions.hu
www.nfu.hu
A honlap a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0031 azonosító számú pályázat támogatásával valósult meg.

2020.06. 15./3.

WASS ALBERT: Egyedül a világ ellen - Magukrahagyottak

A híres főnemesi család képviselője, 1945-ben, Romániából való kimenekülése után Amerikában, emigrációban teljesítette ki írói pályáját. Mindegyik regénye az erdélyi magyarság sorsával foglalkozik - közvetlenül vagy áttételesen.

 

Valaki tévedett · Wass Albert · Könyv · MolyWASS ALBERT: Valaki tévedett 1-2.

A kötet főként Erdély II. Világháborús eseményeinek hiteles magánemberi krónikája és a legvégsőbb humánum megszólaltatója. A szerző igazság- és szabadságszeretete és önelemző magyarság-vallása példamutató a ma embere, a ma olvasója számára is.

 

WASS ALBERT: Átoksori kísértetek

Az Átoksori kísértetek Amerikában született főhőse - nagyapjához megtérve - húsz évet tölt Erdélyben 1936-1956 között. Az archaikus élet ifjúkori emlékei és megszállások, megaláztatás, börtön, forradalmi remények, félájult emigrálás. Fájdalmak, kiábrándultság, helytállás, a remény fel nem adása jellemzi Wass Albert különböző idősíkokat felidéző regényét.

 

Timbuktu · Paul Auster · Könyv · MolyPAUL AUSTER: Timbuktu

Paul ​Auster, a Leviatán, a Mr. Vertigo és más, nálunk is ismert regények szerzője már vitathatatlanul a kortárs amerikai próza egyik legkiemelkedőbb s Európában különösen népszerű képviselője. Legújabb művének emberhőse William Gurevitch, alias Christmas – lengyel zsidó háborús menekült szülők gyermeke, többnyire olvashatatlan, de zseniálisnak sejtetett s persze publikálatlan írásművek szerzője, önjelölt próféta és bolond világmegváltó, aki az év nagy részét gyalogos vándorlással és prédikálással tölti. Ezeken az utakon egyetlen társa a könyv igazi főhőse, Csonti úr, a kutya, akivel minden gondolatát megosztja, meg lévén győződve róla, hogy noha Csonti úr beszélni nem tud, az emberi beszédet annál inkább érti. A történet többnyire a kutya szemszögéből kapjuk, egyszerre mulatságos és szívszorító kutyaszemüvegen keresztül. Csonti úr nagyon is emberi kálváriája gazdája halála után kezdődik, aki vándorlás közben mindenféle jó tanáccsal látta el: óvakodjon a rendőröktől, a sintérektől, és kiváltképp a kínai éttermektől, mert azok százféleképpen is feldolgozzák a kutyahúst. Csonti úr egyedül kóborol a nagyvilágban, gyerekek szeretik és felnőttek üldözik vagy megfordítva, és közben egyre közelebb kerül Timbuktuhoz, ahogyan a gazdája a nirvánát szokta volt emlegetni. Csakhogy kutya nem dobja el magától az életet, Csonti úr ezért inkább még egyszer – utoljára – próbára teszi magát, nekivág, hogy átkeljen egy forgalmas autópályán. Valahol a közepén tart, amikor búcsút veszünk tőle. Szomorú, elbűvölő és rabul ejtő történet, olyan, amilyet csak Paul Auster tud írni.

 

JANOWITZ, TAMA: Egy bizonyos korban

Florence Collins, egy másodvonalbeli aukciós ház rosszul fizetett ügynöke, abban a bizonyos korban van - túl a harmincon -, amikor minden másnál sürgetőbbnek érzi, hogy férjet, mégpedig gazdag férjet fogjon magának. Ezért kapóra jön neki, hogy jómódú gyerekkori barátnője meghívja víkendre New York melletti nyaralójába, ahová egy roppant tehetős és még szabad fiatalember is hivatalos. A szép remények azonban dugába dőlnek: Florence-ot a házigazda gyakorlatilag megerőszakolja, egyúttal egy jó befektetés ígéretével kicsalja tőle anyai örökségéből megmaradt utolsó huszonötezer dollárját, s miután a házigazda Florence gondjára bízott kislánya kis híján a tengerbe fullad, kiebrudalják a házból. Alig tud visszabumlizni New Yorkba, ahol újabb megpróbáltatások várnak rá - miközben szórja pénzét márkás cuccokra, mindenre, amit szeme-szája megkíván, kirúgják az állásából -, így fel kell adnia előkelő környéken lévő lakását. Rég kikosarazott, élhetetlen barátját, aki változatlanul szerelmes belé, merő jóindulatból rásózza egy gazdag, ifjú, de kétbalkezes örökösnőre - s csak későn ébred rá, hogy a barátja maga is dúsgazdag, legalábbis szülei palotájából ítélve, vagyis elszalasztotta az egyetlen igazi lehetőséget a gazdagférj fogásra. Innen már, úgy tűnik, nincs többé megállás a lejtőn...

 

«« « 2 / 3 oldal » »»


SZOMBATHELYI SIKER KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
E-mail: siker@vk-szombathely2.bibl.hu
 
 
 
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2006-2011. SZOMBATHELYI SIKER Könyvtár. All rights reserved.